Van Slobbe Van Benthum / Hacked

In oktober 2014 starten de gerenommeerde Nederlandse modeontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum een nieuwe samenwerking. Met het label VAN SLOBBE VAN BENTHUM brengen zij via een webwinkel en een pop-up store een uitzonderlijke collectie accessoires, knitwear en jerseys op de markt. Daarmee bieden de ontwerpers een radicaal alternatief voor het groeiende aanbod van de fast fashion ketens.

Van Slobbe en Van Benthum keren de rollen namelijk om. Terwijl de ketens groot worden door schaamteloos de collecties van onafhankelijke ontwerpers te plunderen, zijn het nu de ontwerpers die onderduiken in het productiesysteem van de ketens. VAN SLOBBE VAN BENTHUM gaat aan het werk met de rest partijen van deze sector. De meest geschikte producten ondergaan een bewerking waardoor een nieuwe laag wordt toegevoegd. De herinterpretatie geeft de stukken een eigen en actuele signatuur, overigens zonder het origineel te verhullen. De gelaagdheid die door de bewerking ontstaat blijft aan het product en de verpakking afleesbaar, en is zelfs een belangrijke kwaliteit van de collectie.